De Amsterdamse oeverlanden

Gazet van Oeverlanden en Riekerpolder Nummer 20 januari 2017

Vorige   Volgende
Nieuwjaarsbijeenkomst zondag 5 februari van 13.00-16.00uur

Het is inmiddels traditie om op de eerste zondag van februari een nieuwjaars- bijeenkomst te houden met hapje en drankje en natuurlijk soep.

Gezellig in het NME-centrum De Waterkant om het 34ste jaar van de vereniging in te luiden en alles wat er speelt in en om de Oeverlanden, onderling te bespreken

image2

We hopen u komende zondag te zien.

Bestuur Vereniging "De Oeverlanden Blijven!"

Lopende zaken

Was 2016 een turbulent jaar, het komende jaar zal dat zeker niet minder zijn. Aan het Nieuwe Meer zowel als elders.
Het compleet wegbezuinigen van de vergoeding voor het beheerwerk dat de vrijwilligers van de vereniging uitvoeren raakt ons bijzonder hard.
Het stadsdeel dat zich terugtrekt zodat de vereniging met meer verantwoordelijkheden wordt opgescheept. Daar willen we niet voor weglopen. Het overdragen van de Oeverlanden aan het Amsterdamse Bos zal wel doorgang vinden, maar valt niet spoedig te verwachten, de politiek schiet tekort.
De bouw van het zuidasdok zal eind dit jaar een aanvang nemen met kaalslag van de taluds van de A10 ter hoogte van Ons Buiten.

Volop zaken die de aandacht eisen. Maar daarnaast blijven we natuurlijk genieten van De Oeverlanden en Het Nieuwe Meer, en de stukjes Riekerpolder.
Tijdens excursies die we elk jaar organiseren. Nieuw is de 1.000 soorten dag die we dit jaar willen organiseren op 19 en 20 mei. Naast de leden van de vereniging worden specialisten uitgenodigd om het terrein grondig te onderzoeken op alle aanwezige soorten. Om hiermee de biologische rijkdom van de Oeverlanden weer goed onder de aandacht te brengen. We zijn benieuwd naar de resultaten.Disclaimer:

Wanneer je geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen stuur dan een email naar de secretaris van de vereniging.
Je kunt deze nieuwsbrief niet beantwoorden.