De Amsterdamse oeverlanden

Gazet van Oeverlanden en Riekerpolder Nummer 34 juni 2019

Vorige  Volgende
Plantenexcursie 16 juni (11.00 - 14.00 u)

Al sinds de oprichting van de vereniging in 1984 is Juni veruit de beste maand om door de Oeverlanden te lopen en te genieten van groei en bloei van de vegetatie. Qua rijkdom aan plantensoorten is er in Amsterdam geen beter gebied. Dat gepaard aan de landschappelijk zo mooie ligging aan het Nieuwe Meer maakt het voor elke bezoeker een positieve beleving. Zeker als ook vogels zich laten horen of zien. Op zondag is het omgevingslawaai altijd wat minder waardoor vogelzang ons kan verkwikken.

Zo net voor de langste dag op 21 juni is de opbouw van het voorjaar vrijwel voltooid en kan de periode van de zomer aanvangen waarin deze groei wordt vastgehouden tot in de herfst als de afbraak weer begint.

Gelukkig heeft het afgelopen weken wat geregend waardoor de planten er mooi bijstaan. De excursie voert ook over de middenberm van de Oude Haagseweg waar momenteel veel bloei van orchideën te zien is. We lopen hier voorzichtig door de vegetatie die varieert in hoogte. Goed schoeisel is aan te raden.
Gezien de moeilijkheidsgraad van dit gedeelte is het voor kleine kinderen minder geschikt. Indien gewenst kunt u tussentijds de excursie verlaten.

De weersverwachting voor zondag is gunstig, droog en een prettige temperatuur.

Met Hans Bootsma en Nico Jansen

vergadering


Foto-impressie van de bloei

middenberm
Middenberm Oude Haagseweg

bremraap Bremraap

rietorchis Rietorchis

bijenorchis
BijenorchisDisclaimer:

Wanneer je geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen stuur dan een email naar de secretaris van de vereniging.
Je kunt deze nieuwsbrief niet beantwoorden.