VDOB-logo

Jubileum 2024

Het veertigjarig jubileum. Overzicht en aanmelden

In de week van 26 mei t/m 2 juni worden in het kader van het veertigjarig jubileum veel activiteiten georganiseerd. Nadere informatie over het jubileum vindt u hieronder op deze webpagina.
Inschrijven voor een activiteit is soms noodzakelijk en soms gewenst. Het formulier voor inschrijven vindt u hier: inschrijfformulier

De programmabrochure kunt u hier downloaden.

In 1984, het jaar van de oprichting van "De Oeverlanden Blijven!" (VDOB!) als vereniging, kon natuurlijk niet worden vermoed dat we in 2024 het 40-jarig jubileum van de vereniging zullen, maar ook willen, vieren. De vereniging heeft successen geboekt: er is geen woningbouw in het gebied gekomen, het gebied wordt ecologisch beheerd, er is een Natuur- en Milieu-educatiecentrum gekomen. Inmiddels zijn de Oeverlanden één van de meest biodiverse gebieden van Amsterdam met bijna 4000 geregistreerde soorten.

Onze betrokkenheid bij alle ontwikkelingen in het gebied maakt duidelijk dat de vereniging nog volop bestaansrecht heeft. Samen met de partners in het kernteam Oeverlanden-Sloten, waarin vertegenwoordigd zijn: Stichting Nieuw en Meer, Watersportvereniging Onklaar Anker en Tuinpark Ons Buiten, blijven we waakzaam en nemen actie als dat nodig is.

Viering van het 40-jarig jubileum heeft als belangrijk doel om Amsterdammers bekend te maken met het gebied en om de waarde van ecologisch beheer onder hun aandacht te brengen. Dat zal helpen om draagkracht voor het beschermen van het gebied te vergroten.

Het jubileumprogramma biedt volop activiteiten voor niet alleen onze leden/donateurs maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in het gebied. Er wordt een groot aantal activiteiten georganiseerd voor zowel volwassenen als voor kinderen.

Een kort historisch overzicht van de vereniging vindt u hier:

image
1982-5-15 eerste aktie mei
image
1982-12-27-2 alternatieven v.d. vereniging
image
1982-12-27-3 visie vereniging
image
1983
image
1984-06-15 fietstocht
image
1984-06-15-2 vara pont
image
1984-10-15 torenbouw
image
1985 rapport
image
1986 Henk Gerritsen en Anton Schleper
 

Naar boven  

Word lid  

Stuur een bericht  

Bereikbaarheid