VDOB-logo

Actueel Nieuws

23-02-2023 - De roze bril

Deze vier meter brede sculptuur is gemaakt van gepoedercoat staal. Het heet eigenlijk Giant Pink Glasses en is gemaakt door Daniella Rubinovitz. In dit werk daag ze het publiek uit met het idee dat we de lens kiezen van hoe we de wereld zien. In dit geval kijken we door een roze bril.

Het werd eerder op verschillende plaatsen tentoongesteld voordat het zijn uiteindelijke thuis vond bij de Oeverlanden. Het was te zien in de Keukenhof, Paleis Soestdijk, Where The Sheep Sleep (een Burning Man evenement) en het verzetstrijderspark in Apeldorn. Het evenement Future Play bracht het in 2018 naar de huidige locatie, recht tegenover het Mercure Hotel. Het voelt alsof het speciaal voor deze locatie is ontworpen.

rozebril

Omwonenden, bedrijven, bezoekers en gebruikers van het gebied hebben zeer positief gereageerd. Het functioneert als een landmark, een herkenningspunt en een mooie toevoeging aan de openbare ruimte. Veel bezoekers vinden het werk ook "geestig" en velen nemen selfies bij dit opvallende object. Ondanks de ongebruikelijke manier waarop het werk daar terecht is gekomen is het in 2023 aangekocht door de gemeente Amsterdam en staat het nu permanent in De Oeverlanden.

Wilt u meer weten over de maakster van de roze bril? Ga dan naar: http://www.daniellarubinovitz.com/

rozebril

23-01-2023 - Feeërieke wandeling door de Oeverlanden

Geïnspireerd door Marjolijn van Heemstra – schrijver, theatermaker, nachtwandelaar – is een aantal leden een experiment aangegaan door de natuur van de Oeverlanden te ervaren met andere zintuigen dan de ogen. En dat is gelukt! Ze hebben van zonsondergang tot het duister verkend hoe het is om te 'nachtwandelen' in de Oeverlanden. Zie het verslag hiervan van Marlies Wijnen in bijgaande link.

Feeërieke Oeverlandenwandeling

feeriek

10-11-2022 - De dode das is opgezet

Eind juli ontvingen we het droevige bericht dat op de oprijlaan naar de magazijnen, het laatste stukje van de Genieweg, een das dood was aangetroffen. Hoogstwaarschijnlijk ten gevolge van een aanrijding met een auto om het leven gekomen. Dassen hebben een beperkt gezichtsvermogen en zijn actief als het compleet donker is. Het is zeer bijzonder dat een das in deze omgeving voorkomt, de meest nabijgelegen leefgebieden zijn in het Gooi. Net als voor veel andere zoogdieren zijn de Oeverlanden een moeilijk bereikbaar gebied, omringd door een gordel van verkeerswegen. Water schijnt voor deze dieren minder een hindernis te zijn.

De das bleek een vrouwtje te zijn met een dikke buik. Niet zwanger maar vol van bramen. Het opgezette dier staat nu in de verzameling van het NME-centrum op het depot.

Lees ook het artikel van Nico Jansen

das

01-11-2022 - De Oeverlanden van boven

Vlieg mee met een drone over de Oeverlanden.
Film is gemaakt door Marcel de Vries.

16-10-2022 - Paddenstoelenexcursie

De excursie onder leiding van Christiane Baethcke was met dertig deelnemers zeer geslaagd. We overwegen volgend jaar een tweede paddenstoelenexcursie op de agenda te zetten.
De fotocollage is van Harry den Hartog

excursie

 

Naar boven  

Word lid  

Stuur een bericht  

Bereikbaarheid